torsdag 14 augusti 2008

Ikea katalog

Precis tillbaka efter pressvisningen av Ikeas ny katalog. Och i år uppmanar man till att inreda som man vill leva och är en hyllning till den härliga mångfalden. Kataloglanseringen sätter fokus på vardagsrummet.

Och vi fick veta att det svenska snittvardagsrummet är 27 kvm, har en brun tresitsig soffa och en fåtölj, fyra prydnadskuddar och där under ligger ofta fjärrkontrollen tillsammans med några mynt. Det finns också ett soffbord av trä, golvlampa och två bokhyllor. På den tapetserade väggen hängen sex tavlor med landskapsmotiv och porträtt. På trägolvet slingrar 13 meter löst liggande sladdar. På golvet ligger två mattor. Ljuset faller in i rummet genom tre fönster och förstärks av två fönsterlampor och en taklampa. Sex stearinljus bidrar till mysfaktorn och åtta krukväxter pryder fönsterbrädorna... Ja så ser det i snitt ut i det svenska vardagsrummet... Jag är ingen snittmänniska, känns skönt!

Årets katalog trycks i 198 miljoner exemplar och når de svenska brevlådorna under vecka 34.

En annan nyhet är lanseringen av IKEA webb-TV. Finns på Ikeas hemsida och sajten är utvecklad för att ge möjlighet till läsarna/kunderna att kunna dela med sig av sina smarta heminredningsidéer och visa upp sina egna lösningar.

ikea.se

Inga kommentarer: