torsdag 27 augusti 2009

Vintage Travel - Höstformex

Idag öppnar Formex som den här gången går under namnet Vintage Travel. Och i entréutställningen började resan med inspirationsutställningen av Paula Malm. En utställning som förde tankarna till "Gamla Europa", och en utställning som var en blandning av järnvägsstation och kontinentalt hotell med vänthall och spa.. fin med mycket nostalgi och känsla. Förutom olika utställningar så fanns det som vanligt en hel uppsjö av inredningsdetaljer, allt från kuddar/plädar och porslin till lampor och allt till det dukade bordet. Mässan är en fackmässa och tyvärr inte öppen för allmänheten. Men här ger jag dig en liten liten inblick av det hela.

Entréutställningen








Så besökte jag min alltid lika söta och glada kompis Suzanne, som driver Kamelo med inredning från Sydafrika. Och här fanns bl a nya härliga plädar, sjalar, lampfötter och brickor. I montern fanns också representanter och lite inredning från Görvälns Slott, ett helt sagolikt hotell och konferensanläggning som ligger i Järfälla, 25 km från Stockholm. Slottet har en inredning som verkligen sticker ut och tar för sig, allt handplockat från världens alla hörn, bl a från Kamelo. Ett hotell värt att besöka!
I montern fanns också Monka Ahlberg, som bjöd på riktigt smaskiga små julrätter. Monika visade också sin nya kokbok Monikas Jul, med recept på allt från sillar till godsaker, och allt presenterat med underbart vackra bilder.. en riktigt fin julpresent till dig själv eller till en matglad vän.





Foto: Annette Eriksson

Inga kommentarer: