tisdag 15 september 2009

Hem & Villa och Hem 2009


På väg till Hem & Villa och Hem 2009 pressfrukost i morse på Norrgavel gick jag igenom Humlegården som var så här vackert. Även om jag gillar sommaren bäst så tycker jag att de första höstdagarna och första delen av hösten är helt underbar...den senare delen brukar å andra siden vara mindre skoj...men i morse var det just så där härligt, med sol och lite kyla i luften.
På Norrgavel fick veta lite mer om mässans innehåll och jag tycker att det lät som om det kan vara värt ett besök. Årets tema är - Färgstarkt & Lekfullt, två ord som symboliserar glädje och skapar en härlig atmosfär. Inspirationen till temat hittades på Maison et Objets, möbelmässan i Paris.
Du kommer bl a att hitta ett - Gör det själv torg- Alla hemmafixares paradis. På ett interaktivt torg får du möjlighet att prova verktyg, lära dig om kakling, testa på golvläggning osv. Experterna på plats för att för att ge tips och goda råd.
Inredaren och formgivaren Synnöve Mork har skapat utställningen Köksliv där bullbak och traditionell lantstil byts mot funktionell minimalism för att sedan gå över i en färgsexplosion. I utställning Köksliv ges utrymme för personligt stil. Här kan du promenera genom de olika köken och hitta just din!
På Entrétorget har stylisten Jan Rundgren skapar han en färgsprakande utställning med produktnyheter från flera av utställarna.
Och nytt för i år är också att Stockholmmässan erbjuder tre publika mässor samtidigt. För förutom Hem 2009 och Hem & Villa går även underBARA BARN (OBS! end fredag-söndag) en mötesplats för gravida och småbarnsföräldrar, parallellt i hallarna.
Hem & Villa och Hem 2009 1-4 oktober och underBARA BARN 2-4 oktober

Inga kommentarer: