fredag 30 oktober 2009

Dagens inredning

En spegel som inte håller sig innanför ramarna. Vill du ha en spegel utöver det vanliga så har du en en idé här. Sätt upp en stor ramlös spegel på väggen och fäst sen en snirklig ram, eller bara en ram som du gillar, i passande höjd på spegeln. Enkelt och effektfullt!
Och nu är det helg igen.. så trevlig helg!

Bild Living etc

torsdag 29 oktober 2009

Dagens inredning

Att måla en vägg behöver inte bara innebära att måla och täcka väggarna med en och samma färg. Nej, som alltid, tänk lite vidare. Att måla fält eller ränder kan t ex vara effektfullt... och som här, att måla med ljusa nyanser av blått/lila/rosa i olika randiga fält.. ger känsla av vattenfärg. Och coolt och snyggt blir det att sätta till lite starkare färger på accessoarerna i rummet. Hade man i stället valt accessoarer i ljusa lätta färger, som väggfärgerna, hade rummet fått en helt annan känsla. Ja det är lätt att ändra stämningen och uttrycket i rummet med just kuddar/plädar/mattor osv...

Bild Living etc

onsdag 28 oktober 2009

Panelmålning

Det där med att måla gamla gulnade furupanel tak och bröstpaneler har varit en svår nöt att knäcka har jag förstått av dom som kämpat med det hela. Men för alla er som nu ska ge er på den här typen av målning så kan jag meddela att det tydligen inte är något problem längre. För jag fick precis ett pressmeddelande från Beckers där de berättar att de nu introducerar nyheten Panelgrund - en vattenburen, kombinerad grund- och täckfärg för målning av träpaneler inomhus. Härligt..ett problem mindre för alla hemmafixare!

Dagens inredning

När jag såg den här bilden så kom jag att tänka på att jag för några år sen målade ett trägolv med en dekor föreställande en murgröna slingrande från en byrå ut på golvet. Det blev väldigt effektfullt och fint om jag får säga det själv. Men minst lika snyggt tycker jag att den här målade mattan på trägolvet är. En kul idé att ta efter. Är du riktigt duktig så kan du måla fantastiska mattor på ditt golv...är du inte så duktig så kan du använda dig av schabloner...tror jag att dom har gjort här på bilden.

Bild Living etc

tisdag 27 oktober 2009

Dagens inredning

Att sätta upp en vikskärm i rummet, t ex i ett hörn, ger en extra ombonad känsla. Du gör skärmen enkelt själv med hjälp av 3 skivor som du fäster ihop med hjälp av små gångjärn. Om du vill bryta av helt från väggarnas färg eller låta skärmen ha samma färg som väggarna, ja det är en smaksak. Snyggt är det också att klä skärmen med ett tyg.

Bild Sköna Hem

måndag 26 oktober 2009

Pinnstol gör skäl för namnet

Ja om jag ska kalla något för en pinnstol så är det väl den här. Smäckrare stol får man leta efter, att den håller att sitta på är otroligt, men det får man tacka metallstängerna i stolen för. Det är den japanska designern Nendo som har skapat lättviktaren.



fredag 23 oktober 2009

Acne nosar på möbeltillverkning

Snart kanske det inte bara är möjligt att köpa snygga kläder från Acne, nej nu lutar det även åt att det ska göras inredning. Just nu ska i alla fall Karl Johan Hjerlings examensprojekt prototyptillverkas av Carl Malmsten för Acne. Första skisserna finns redan och du ser dem här nedan. Lite svåra kanske och kommer väl inte att attrahera en så värst stor målgrupp, men det är man kanske inte ute efter heller. Men det ska bli spännande att se det färdiga resultaten, om de kommer i produktion.
Pressreleasen kan du läsa här

Och jag önskar dig en trevlig och skön helg!


Dagens inredning

En del gillar att inreda med TVn i fokus... men väldigt många vill inte och försöker klura ut inredningar utan TVn i fokus. Själv så tycker jag att det många gånger är synd att just TVn ska få styra i rummet. För det finns en massa sätt att lösa problemet på... ett är som på bilden. Här har man löst det hela genom att ha en skjutvägg med en tavla, och bakom sitter plattvn platt på väggen. Bara att skjuta för när man inte vill titta. Smart!

Bild: Living etc

torsdag 22 oktober 2009

Dagens inredning

Ränderna går aldrig ur!...kan kanske vara ett passande ordstäv här.
Det här skulle inte vara ett val till min egna hall, men jag gillar ändå iden och att man här har tänkt utanför ramarna. Och kanske det kan inspirera dig till att tänka lite vidare när du ska göra din färgsättning där hemma.

onsdag 21 oktober 2009

Hotel Skeppsholmen

Karl XII:s militärlogement har blivit ett livsstilshotell. Och idag var jag bjuden på pressfrukost och rundvandring på hotellet som i dagarna öppnar. Hotellet jag pratar om är Nobiskoncernen Hotel Skepshollmen, på Skeppsholmen. I den historiska byggnaden från 1699 har Claesson Koivisto Rune skapat en modern kontrast med svensk samtida inredning. Jag slogs av alla fina detaljer så som häftiga handfat till snygga lampor, framförallt alla fina ljusinstallationer som lurade runt alla hörn. Hotellet har 81 hotellrum, från vanliga dubbelrum till sviter, restaurang, bra sån, och bar samt stor festvåning. Läget kan ju knappast vara bättre, mitt i stan men ändå så rofyllt och avsides. Har du inte lust att bo över så kan det i alla fall vara ett utmärkt stopp för en brunch efter söndagspromenaden..eller för en drink i baren en kväll... värt ett besök!











tisdag 20 oktober 2009

H&M Home Spring 2010

I morse var jag på pressfrukost uppe hos H&M Home. Vi bjöds på en gullig rosig frukost som andades Afternoon tea eller fika hos mormor/farmor. Med kaffe/te ur koppar med fat och minst 7 sorters kakor/snittar, gott!
Kollektionerna som de visade upp var övervägande...flickig! Med mycket romantik, rosa, rosetter, spets, skirt, volanger och rysch-pysch. Men det fanns några undantag, som var lite djärvare, djuriska och med stänk av grafitti och guld.
Precis som i modet, fungerar deras kollektioner att kombinera för att få ett tuffare utseende. En rosettkudde med leopardmönstrat påslakan eller en volanggardin med guldgrafitti på kudden.... precis som i modet, en söt klänning med skinnjacka eller en grovstickad tröja till paljettkjolen. Tog några bilder så du kan göra din egna bedömning av prylarna.







Dagens inredning

Krispigt vitt mot svart kan var väldigt effektfullt tycker jag. Såg den här stilfulla hallen, med sina kritvita väggar och med en bröstpanel målad i svart...visst är det snyggt! Och jag föreställer mig hallen med ett stengolv också, skulle nog blivit ännu läckrare!

Bild från Sköna Hem

måndag 19 oktober 2009

Dagens inredning

Att inte ha, men drömma om, en öppen spis är inget problem och en dröm att uppfylla. Det finns ju en uppsjö av skorstenslösa spisar. Men om man vill skaffa sig en platsbyggd så är det inget större problem det heller, och det ska inte vara alltför svårt...ja en hantverkare bör du kanske anlita, men ändå. Själv så tycker jag att den vita som har öppning åt två rum är snygg...även om jag tycker att det är snyggare utan fejkträklabbar, snyggare med bara lågor. Den undre passar utmärkt att fälla in i sovrummets garderobsvägg.

fredag 16 oktober 2009

Trevlig helg!

Men hörni nu är det helg..igen! Sjutton vad tiden och veckorna rullar iväg. Men som sagt nu är det helg och dags att kanske dra ner lite på stressen.. och visst vore det skönt med en stillastående klocka ibland! Men men vi kan inte stanna tiden och klockan så klart men luta huvudet mot en kan vi med hjälp av den här kudden från H&M Home... dekorativ... och visst är schäslongen snygg!
Trevlig helg!


Pressbild från H&M Home

Dagens inredning

Gör något skoj av en vit tråkig garderobsdörr. Sätt upp en tapetvåd med en klänning, finns att köpa hos Decor Maison, om du sen fäst en krok vid galgen på tapeten också så har du en fin upphängningsplats för enstaka kläder, sen är det bara att välja vad du vill titta på för dagen.

Bild Living etc

Gamla skolplanscher

Gamla skolplanscher bevarade från förra seklet kan vara riktigt fina och charmiga tycker jag. Om du är sugen på en plansch så kan du köpa det över nätet från Ölands Byggnadsvård. Förutom skolplanscher hittar du där också beslag, krokar, färger och annat i gamla stilar.

Dagens inredning

Att hänga tavlor tycker många är svårt. Här har jag hittat lite bilder på olika lösningar.
Tänk på att när du sätter upp någon enstaka tavla på väggen sätt den/dem inte för högt, många sätter just upp tavlan för högt på väggen, inte snyggt!. Tavlan ska absolut inte sitta högre upp än ögonhöjd, hellre lägre än högre alltså. Annars så är det fint att klä en hel vägg med tavlor, tänk då gärna på att ramar och motiv har en gemensam nämnare. Fint kan det också vara att bara sätta upp ett gäng med vackra/roliga ramar utan motiv eller kanske bara motiv i någon ram. Eller varför inte bara luta tavlorna mot väggen stående på golvet. Eller måla dina egna ramar direkt på väggen och fästa en bild i ramen. Ja tänk utanför ramarna!



Bilder Living etc

torsdag 15 oktober 2009

Dagens inredning

Är du pysslig av dig och på gång att fixa och trixa i barnens rum så är det här en söt idé. Klä en sänggavel med ett tyg som du broderat några små söta ord på. Är du inte så där jättepysslig utan bara lite pysslig så kan du istället för att brodera skriva orden med en textilfärg på tyget, fint vilket som.

Mjukt och fint

Uppe på presskontoret House of Communication i veckan såg jag de här fina kuddarna från Fanny Aronsens nya kollektion. Härliga kuddar i siden gjorda med stänk av både humor och kärlek.

onsdag 14 oktober 2009

Dagens inredning

En platsbyggd bokhylla är så mycket snyggare än en lös hylla uppställd utefter en vägg. Den blir inte bara en snygg del av hela rummet den blir också perfekt anpassad till dina behov. Och många gånger så behöver en platsbyggd hylla inte bli så mycket dyrare än en färdig som du köper. Kolla runt lite innan du köper en ny hylla är mitt förslag.


Bilder Living etc
I morse var jag på en trevlig pressfrukost i butiken Plan ett, Birger Jarlsgatan 32, Stockholm. Förutom god frukost lyssnade vi på formgivaren Jonas Bohlin som berättade om sitt arbete och alla sina coola kollektioner. Och Chris Martin och Magnus Ekebäck från Massproductions som visade smakprov ur sin kollektion, med bl a serien Albert som de just nu presenterar i London. Båda finns representerade i butiken.
Plan ett inviger idag också sin nya butiksdel "plan under". Butiken har alltså vuxit och nu fått en stor undervåning, snyggt!... och med, som vanligt, mycket fint att titta på och att köpa! Ta en sväng förbi vetja!