måndag 8 februari 2010

Mats Gustafson och Ted Muehling i kreativt samarbete för Svenskt Tenn

I morse var jag och kollade in Svenskt Tenns nya utställning, som öppnar idag, där illustratören Mats Gustafson och formgivaren Ted Muehling har skapat en hemmiljö inspirerad av Estrid Ericson och Josef Frank. De kallar utställningen ''Going Gray'' och den återhållsamt grå färgskalan speglar behovet av lugn som kontrast till kaoset i studion och alla impulser från stadslivet.
Det är första gången formgivarparet arbetar tillsammans, och utställningen är värd att besöka. Riktigt inspirerande miljöer och vackra och originella saker. Visst är mycket dyrt men man behöver ju inte köpa allt och inspirationen du hämtar går alldeles utmärkt att föra över till billigare möbler och prylar.
Sedan sin examen från Pratt Institute i New York 1975 har Ted Muehling designat smycken och dekorativa objekt inspirerade av naturens organiska former. Han skapar såväl serier som unika objekt i ädla och halvädla metaller och stenar.

Mats Gustafson är utbildad på Konstfack. Han bor sedan 1980 i New York och arbetar med illustration inom många områden med uppdragsgivare som Tiffany Co, Hermès och Comme desGarçons. Mats har också haft flera separatutställningar som konstnär.

Utställningen pågår på Svenskt Tenn i Strandvägsgalleriet, Strandvägen 5, mellan den 9 februari och den 21 mars.
Priser:
Brickor till höger 440-550 kronor
Tennsnäcka ovan 2500 kronor
Burk med förstoringsglas nedan 3500 kronor
Swan vägginstallation, från cirka 65 000 kronor










Inga kommentarer: