fredag 7 maj 2010

Jamie Oliver och Scandic

När Jamie Oliver uttalade ordet "Scandic and Jamie are a perfect match" inleddes ett långsiktigt samarbete mellan superstjärnan och Nordens ledande hotellkedja. Förra året lanserades den första menyn, speciellt för barn, och i år har turen kommit till Scandics mötes- och konferensgäster.
Och idag provade jag på delar av den nya menyn på Scandic Malmen, Medborgarplatsen. Vi bjöds på tre av fem soppor som kommer att ingå i lunchmenyn. Till sopporna kunde man vara lite av sin egna kock, för idén med sopporna är att de serveras med många tillbehör för egen piffning utefter tycke och smak. Smart, för smaken är ju som bekant som.... Gott var det!
Och något som jag verkligen gillade var Jamie´s Fruity Flap Jack, en riktigt god liten energikaka som serveras som start på dagen. Jag ska erkänna att jag var lite tveksam till kakan... ja för den innehöll torkad frukt och russin, något som jag inte tycker hör hemma i vare sig mat eller kakor. Men jag uppförde mig vuxet idag och smakade, och jisses vad god den var! Så god så ni ska få receptet:
Ingredienser för ca 20 stycken
4 msk sirap
200g farinsocker
200g smör
350g havregryn
150g blandad torkad frukt, nötter t ex:

Apriko-Mandel-Vanilj
100g torkad aprikos
1g äkta vanilj
ca 50g finhckad mandel

Tranbär-Valnöt-Ingefära
100g torkade tranbär
8g malen ingefära
ca 50g finhackade valnötter

Fikon-Cashew-Kanel
100g torkade fikon
5g kanel
ca 50g finhackade cashewnötter

Russin-Hasselnöt-Kakao
100g torkade gyllene russin
ca 50g finhackade hasselnötter
10g kakao

Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader
smöra en 20x30 cm långpanna
Lägg sirap, socker och smör i en kastrull och värm på medelhög värme till smöret har smält, allt bubblar och har fått en karamellnyans. Ta kastrullen från värmen och rör ner havregrynen och blandningen av frukt/nötter/kryddor. Häll blandningen i långpannan och pressa till en slät yta. Baka i 40-45 min. Låt svalna i formen i 15 min innan du skär ut portionerna med en vass kniv.
Testa i helgen vetja.... Trevlig helg!




Inga kommentarer: