fredag 4 juni 2010

Alcro presenterar ad.10 av Li Edelkoort

Igår eftermiddag fick jag Alcros kulörkollektion ad.10, signerad Li Edelkoort, presenterad för mig uppe på Högloftet, Skansen.
Det var Alcro som bjöd in till pressvisning och Li Edelkoort stod själv för den inspirerande och vackra presentationen, med fågel på axeln.

Alcros tionde kulörkollektion, ad.10, är alltså signerad Li Edelkoort och omfattar 31 kulörer. ad.10 signalerar att en ny, mörkare inredningstrend tar över efter allt det vita. Samtidigt introduceras en produktserie med namnet Alcro Designers.
– En armé av mörka neutrala kulörer kommer att revolutionera inredningsdesignen, som blir abstrakt och minimalistisk likt en japansk stenträdgård, säger Li Edelkoort.

När Alcro skulle presentera sin tionde kulörkollektionen ville man göra något extra. Det blev ett samarbete med ett av världens stora namn inom design och mode. Li Edelkoort är skapare av Trend Union, som förser designvärlden med information och prognoser om livsstil och trender, och hon reser världen över på sina årliga föreläsningsturnéer.

ad.10 består av sju familjer med fyra kulörer i varje, plus tre komplementfärger – en basnyans av lin, en lackerad svart och en matt guld. Alla kulörer kan användas för alla ytor – väggar, golv, möbler eller detaljer. I arbetet med kollektionen har Li hämtat inspiration från fågelvärlden och kombinerat den med sin kunskap om vartåt världens trender inom design, inredning och mode rör sig:
– Slutet på individualismens tidevarv har kommit. Vi förlitar oss mer på varandra, nätverkar och samarbetar. Den här viktiga förändringen i samhället kommer att ge oss uniforma kulörer inspirerade av duvor som flockas tillsammans i mörka, grå miljöer. Gröna, blå och violetta accenter ger liv åt baskulören. Betonggrå blir en nyckelkulör i inredningsdesign, säger Li Edelkoort.

I samband med denna tionde kulörkollektion lanseras en ny färgprodukt – Alcro Designers Kashmir. Det är en sammetsmatt täckfärg som ger en behaglig kulörupplevelse utan störande reflexer. Väggarna i de miljöbilder som hör till ad.10 är målade med den.

Både kulörkollektionen ad.10 och Alcro Designers Kashmir finns i butik i början av september.
Här lite inspirationsbilder och försmak på färgerna.















Inga kommentarer: