onsdag 9 juni 2010

La Murrina öppnar sin första butik i norden

På Birger Jarlsgatan 2 öppnar la Murrina sin första butik i norden, och jag var där och tittade i morse. Har du varit i Venedig och trakterna däromkring känner du garanterat igen glaskonsten från den lilla ön Murrano.
Och la Murrina representerar en 1000-årig historia av glasblåsarkonst från just den lilla ön Murrano, 1 mil norr om Venedig. 1968 bildade några av öns skickligaste konstnärer, med generationer av glasblåsare bakom sig, kollektivet la Murrina. Ett par år senare utvecklades och lanserades la Murrina av en Milanofamilj med en stark tro på traditionens och modernismens kraft. I dag finns la Murrina i hela världen, och nu även i Sverige, och all tillverkning sker fortfarande för hand på den lilla ön Murrano.

I butiken hittar du allt från de klassiska la Murriana glaskronorna, som kräver minst ett palats storlek, till en modernare kollektion med allt från lampor till galopperande glashästar.
Kanske inte riktigt den skandinaviska återhållsamma stilen... nej här tar man ut svängarna rejält!...








2 kommentarer:

Vita Novum sa...

Hej!

Åh vad mycket fint man hittade på denna blogg. Sökte på gamla skolplanscher på google och hamnade hos dig. Vilken tur! :)

Ska kika runt bland gamla inlägg nu. Passar på att önska dig en riktigt fin dag!

Hälsningar Karin, Vita Novum

Annette sa...

Hej Karin, vad roligt att du tycker om bloggen och att du hittat inlägg som du gillar.
Ha en toppen dag du med!
Annette