fredag 29 januari 2010

Trädgårdstankar

Jag har ju ingen trädgård men mitt designintresse för mig så klart även ut bland grönskan ibland också. Ja jag tycker att det är spännande och intressant med vad man kan göra med rummen utomhus också, och ibland visar jag något som jag fallit för. Som den här privatbostaden i Bussum, Nederländerna, designat av Rotterdamska GROUP A. Visst är det snyggt med den modernt formade dammen... Jag tycker just vatten i trädgårdar är så fint, och gärna i moderna former som här.
Många ligger just nu i planeringsstadiet och startgroparna till att planera något nytt till trädgården...varför inte tänka vatten!

Men just idag tänker de flesta kanske mer på all snö..och planerar för skidor i helgen... Ha en riktigt skön vinterhelg!

torsdag 28 januari 2010

Antik Mässan 18 - 21 februari 2010

I morse var jag på Hotel Victory och åt god hotellfrukost och fick förhandsinformation om Antik Mässan. Antik Mässan som kommer att vara ute på Stockholmsmässan i Älvsjö 18 - 21 februari. Precis som förra året så kommer man visa allt från antikviteter, glas och silver till vintage kläder. Vintage kläderna kommer till och med få ännu större utrymme i år, kul. Författarmatine är en nyhet för i år och där kommer kända författare att hålla till och berätta under mässan. Spännande föredrag bjuds det också på. Och har du inte varit på Antik Mässan någon gång eller var där för några år sen och inte gillade den...så besök den i år. För jag tycker att mässan de senaste åren har varit både inspirerande, med snygga montrar och roliga utställningar, och spännande. Inte bara för de som är sålda på antikviteter utan även för den design och inredningsroade!

Bilder: Stockholmsmässan

onsdag 27 januari 2010

Skön arkitektur

Det här huset tilltalar mig, mycket på grund av trappan och den sköna poolen runt huset. Ritat av australiensiska Robert Mills Architects och huset ligger Melbourne, Australien




måndag 25 januari 2010

Acnes Möbelkollektion

På Cafe och Daniels Modeblogg läste jag att Acnes kreativa chef och grundare Jonny Johansson visade upp sin första möbelkollektion igår kväll i Paris.
Det är fem soffor och fåtöljer där man utgått från Carl Malmstens Nya Berlin, men som nu fått ny silhuett. Tillverkningen sker för hand i Sverige och kan köpas på beställning....sköna former ser det ut att ha, men låter dyrt!




Japan möter Skandinavien i Ikeas vår textilier

I Ikeas textilnyheter i vår möter Japan Skandinavien. Mangatecknaren Åsa Ekström har leker med traditioner och blandat uråldriga japanska konstformer med skandinaviska motiv. I kollektionen CHARLOTTA släpper hon lös det japanska monstret Godzilla på Sergels Torg i Stockholm och klär en ung manga-tjej i svensfolkdräkt.




Designer Kazuyou Nomura är född i Japan men har
bott länge i Sverige. I textilkollektionen HENNY
inspireras hon av textilier från sin ungdom i Japan
och de färger och former som omger henne nu.
Resultatet är en harmonisk textilkollektion som
hjälper dig att sova gott.


RENATE av Emma Jones är en explosionsartad
hyllning till våren. Hon har inspirerats av
dahlians klara färger och djärva struktur.

fredag 22 januari 2010

Den Officiella Bröllopsserien

Som jag berättade igår så presenterades den Officiella Bröllopsserien på Formexmässan och jag lovade lite bilder, kommer nu. Ja lördagen den 19 juni är dagen för giftermålet mellan HKH Kronprinsessan Victoria och Herr Daniel Westling...ja så skrivs det korrekt och riktigt i hovets pressmaterial... Och att de kommer att gifta sig då har väl inte undgått någon...och de som varit frånkopplade och missat det lär få reda på det under månaderna som kommer. Ja för vi kommer att bli överösta med bilder, prylar, tårtor, drycker och massor av mer nu under månaderna fram till bröllopet. Igår presenterades de 17, av Hovet godkända, leverantörer som kommer att visa upp produkter försedda med Den Officiella Bröllopsseriens sigill, företagen är:
Arvid Nordquist, Cloetta,Delicato, Ekelund, Frödinge Mejeri, Gustavsbergs Porslinsfabrik, Kiviks Musteri, Mema/GAB, Opto Design, Orrefors Kosta Boda, Reijmyre Glasbruk, Rörstrand, Skultuna, Svenskt Tenn, Upside, Weibulls, Åhléns
En strikt grafisk design är framtagen tillsammans med 7 färger: vit, guld, mörkblå, creme, gul, serafimerblå, linblomsgrön.
Bakom Den Officiella Bröllopsserien finns en tanke att göra gott. Så en del av intäkterna från produktförsäljningen kommer att gå till Kronprinsessparets Bröllopsstiftelse, vars syfte är att motverka utanförskap och främja god hälsa bland barn och ungdomar i Sverige.
Så kommer bilderna...och jag säger Trevlig helg!


















torsdag 21 januari 2010

Formex vår/sommar 2010

Jaha då har jag precis avverkat Formex mässan för den här gången. Det stora temat var ateljekänsla. Ja om ni har missat det så kan jag berätta att sen en tid tillbaka har ateljekänslan i inredningen varit det stora i branschen... och nu slår det stort och publikt. Ja tänk er en konstnärs atelje eller en kreativ vindsvåning i Paris med stora takfönster, stort bord med massor av burkar med pennor och penslar, stora ritblock en och annan provdocka...rörigt och charmigt i ljusa vita toner... vi rör oss i gränslandet mellan konst och formgivning och du mixar och trixar precis som du vill... ungefär så ska det gärna se ut just nu. Le Studio kallar Moderådet det hela och de pratar också om två andra stilar.
New Order-Nary vanligt är vackert och ingen retusch behövs, allt behöver inte vara så stylat. Fundera över vad du lägger din tid på, rejäla råvaror, rekorderligt hantverk. att tillverka något är kul och större än glädjen att ha pengar till att köpa det som någon annan redan har färdigställt. Det unika vill man åt, helyllepersonen välkomnas och ord som äkta och genuin får förnyad slagkraft.
Och
Enginereed Chroma med grunden i vetenskaplighet och noggrann stramhet går det att få ihop mängder av färger till en vilsam, intellektuell enhet. Stilen är oväsentlig, bara färgerna är många och geometriska. Ja lite färg piggar upp...mer färg piggar också upp...och säkert är att glad blir man i alla fall glad av färginjektionerna...
Massor av bilder tog jag också så ni kan se vad jag menar och se vad jag såg... Bröllopsyran var så klart i full gång också och Den Officiella Bröllopsserien presenterades, men den visar jag i morgon...


Pressfrukosten var skapad av kocken
Rune Kalf-Hansen. Och både mat och
dukning var gjorda av produkter som
har ett hållbart tänk...ekologiska råvaror,
återanvänt och tanken är att här ska inget
slängas.








Entrétorgsutställningen - Creative Flow - ja här
ser ni tankar kring det kreativa rummet....Ateljekänslan






I Young Designers monter fanns allt
från bord och golvlampa med plats
för växtkraft i mitten till sköna böljande
väggar som skapats med hjälp av formar
som sätts upp på väggen före tapetseringen

Kamelos monter kändes så fräsch
att jag blev påmind om att
snart snart snart är det vår

Likaså Paradis Verkstans härliga
vårliga monter

I KNITTED BY MEs monter hittade
jag min kompis Catti som tillsammans
med Cecilie står bakom företaget som
ger ut smarta stickböcker och stickkit.
Blir du sugen på en lika fin poncho som
Catti har på sig så kan du köpa allt som
behövs för att sticka en Här

Blommigt var det i Marios monter





Handmade - Craft selected by Formex & K.H.V.C -
hette en utställning där det fanns massor av
Nordisk hantverkskonst

Sagaform visade en ny form på grillspettet,
kul och roligt med något nytt för sommarens grillning


Hos Indoor Outdoor Scabdinavia såg jag de
här betong möblerna som var tillverkade av
ett material som gjorde det betydligt lättare
än ren betong....toppen med tanke på att
betong kan bli tungt!....ja minst sagt tungt...


Så såg jag en liten kaktusodling i en skottkärr...roligt!