tisdag 31 maj 2011

Gissa vilken stjärna som gjort vilket rum på Hesselby slott

Kommer ni ihåg att jag berättade om Hesselby slott och tv programmet Rum för en stjärna på TV3 i vintras. I morse var jag på en pressfrukost på slottet och tittade runt. Slottet som nu är förvärvat av artisten Tomas Ledin och Torbjörn Blomqvist, VD för Svensk Inredning, kommer att göras till ett musikens slott, med allt från konserter till andra musikupplevelser...passande med tanke på att både Carl Mikael Bellman och Fred Åkerström framträtt där.
Slotten drivs som hotell och konferensanläggning och har alltså, passande nog, fått en del rum/sviter renoverade i samarbete med svenska artister som Dregan, Marie Sernholt, Pernilla Wahlgren, Roger Pontare, Arja Saijonmaa, Thomas Di Leva, Magnus Carlsson , E-Type....snyggt har det blivit och kan du gissa vilken stjärna som gjort vilket rum?



1.


2.



3.


4.



5.



6.


7.



8.


Foto: Annette Eriksson
Rätt svar är:
1. E-Type
2. Dregan... mitt favoritrum, gillade den coola duschen i rummet
3. Arja Saijonmaa
4. Roger Pontare
5. Marie Sernholt
6. Magnus Carlsson
7. Thomas Di Leva
8. Pernilla Wahlgren

måndag 30 maj 2011

Glödhet

Får ni inte nog med insekter kring lamporna i sommarnatten så har Ingo Maurer gjort designat den här lampan med handmålade insekter....

torsdag 26 maj 2011

Menu presenterar en ny produktlinje - Designer´s Cut. Den första produktserien har presenterats och bakom den står danska Design by Us. Vad tycker ni, riktigt fin tycker jag!

onsdag 25 maj 2011

Gungandes i en kokong

För Moroso har Patricia Urquiola designat de här färglada och sköna hängstolarna, Tropicalia - Cocoon, finns även som marksoffor för de som helst har fast mark under fötterna.

tisdag 24 maj 2011

Penthouse

Ute efter ett penthouse i London, Notting Hill? Det här byggt på taket av två hus med en glasad gång mellan husen och är på ca 800 kvm med sex sovrum, fyra badrum mm, har varit till salu en längre tid...priset 7,85 million pund!

måndag 23 maj 2011

Ute efter ett färgglatt bord

Så såg jag de här metallbrickborden i sköna färger hos Ilva,
45 x 45 x höjd 47 centimeter, 499 kronor.



fredag 20 maj 2011

Insiktsfulla tavlor

Gillar du andlighet, budskap eller bara vackra saker.
De här insiktsfulla tavlorna, Talismaner (magiska bilder) står Anna Öster bakom och här kan man se influenser från hala världen. Tavlorna är, förutom ramen, handgjorda och materialen är inköpta från framförallt Indien, Marocko och Asien. I tavlorna finns citat hämtade från andliga förebilder och återvunna smyckesdelar. Priserna ligger mellan 2 900 - 5 000 kronor, och du kan köpa dem Här.




Rolig barnbyrå

Här blir det lätt för barnen att hitta sina kläder. Charmig flick- och pojkbyrå designad av Seattle product, designer Peter Bristol.

torsdag 19 maj 2011

Rock n roll Bibel

Bibeln i ny design. Verbum Förlag lanserar en ny Bibel för konfirmander som formgivits av Mrs Murphy, Malin Ehlin. Formen i Bibeln är en blandning av rock n roll, graffiti, tatueringar, filmaffischer, klotter och serier. Bakom grundidén står Fredrik Beverhjelm och Richard Bonnevier. Bibeln rockar fett alltså.